Als leverancier van de Agro Ecolum HID lampen, presenteren wij met trots de nieuwe gepatenteerde hoogwaardige Agro Ecolum reflector lampen.

De Agro Ecolum Natrium en Metaalhalogeen reflector lampen zijn aan de binnenzijde van het glas deels voorzien van een reflecterende zilver-coating, waardoor een lichtreflectie van 96% wordt gerealiseerd.

Doordat de zilver coating aan de binnenzijde van het glas is aangebracht, kan deze niet corroderen (vanwege het vacuüm in het glas). Hierdoor neemt de reflectie NIET af gedurende de levensduur van de lamp, waardoor een maximale licht "output" gegarandeerd blijft. Tevens is geen externe reflector nodig, zodat de Agro Ecolum reflector lampen gedurende de dag een minimale schaduw-werking van het zonlicht op de planten heeft.

Om er voor te zorgen dat het gereflecteerde licht altijd naar de planten is gericht, zijn de Ecolum reflector lampen voorzien van een gepatenteerde draaibare fitting. Hiermee kan de lamp, nadat deze in een standaard E40 fittinghouder is aangebracht, nog worden gedraaid om de lichtrichting af te stellen. Dit kan ook wanneer de lamp aan (en dus heet) is, omdat het draaideel is voorzien van een kunststof ring.

Daarnaast zijn de Agro Ecolum lampen voorzien van gesinterde Tungsten elektroden i.p.v. een traditionele spiraal elektroden, wat een aantal essentiële voordelen heeft:

1. Levensduur van de lamp wordt hiermee 40% verlengd;
2. Zeer beperkte terugloop van hoeveelheid licht ("light stream") gedurende de levensduur van de lamp.

De gesinterde elektroden van de Ecolum Agro lampen zijn gemaakt van Wolfraamcarbide (Tungsten). Gesinterde wolfraamcarbide wordt extreem hard en is daarom beter bekend onder de naam Widia (afkorting voor het Duitse "wie Diamant").